Velikonoční nádivka se sádlem

Ingredience


Kopřiva 40 g
Mléko polotučné 200 ml
Párky Frankfurtské 100 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kudrnka 20 g
Rohlíky bílé 8 ks
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 15 g
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.
  2. Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.