Velikonoční nádivka se sádlem
Ingredience
Kopřiva |
40 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Párky Frankfurtské |
100 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rohlíky bílé |
8 ks |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
15 g |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.
- Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.