Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Salát hlávkový |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr kozí |
240 g |
Kmín římský |
2 špetka |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.
- Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.
- Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.
- V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.