Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hříbky čerstvé 300 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Ořechy vlašské 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Salát hlávkový 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr kozí 240 g
Kmín římský 2 špetka
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru.
  2. Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky.
  3. Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme.
  4. V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme.