Kachna na medu se švestkovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 20 g
Hrozinky 100 g
Kachna mražená 1500 g
Med včelí 6 polévková lžíce
Omáčka sójová 8 polévková lžíce
Povidla švestková 240 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč.
  2. Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu.
  3. Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí.
  4. Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit.