Papriky plněné po italsku

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kečup 1 kávová lžička
Lilek 1 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 125 g
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na poloviny překrojíme papriky. Odstraníme jádřince a semínka. Pokapeme pár kapkami olivového oleje, osolíme a opepříme.
  2. Zbývající olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, lilek a žampiony, smažíme 4 minuty. Poté přendáme do misky. Do lilkové směsi přidáme pokrájená rajčata, bazalku, citronovou šťávu a houbový kečup. Touto směsí naplníme půlky paprik. Zabalíme je do fólie a grilujeme 20 minut, jednou obrátíme.
  3. Poté opatrně rozbalíme a podáváme ozdobené bazalkou.