Papriky plněné po italsku
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kečup |
1 kávová lžička |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
125 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na poloviny překrojíme papriky. Odstraníme jádřince a semínka. Pokapeme pár kapkami olivového oleje, osolíme a opepříme.
- Zbývající olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, lilek a žampiony, smažíme 4 minuty. Poté přendáme do misky. Do lilkové směsi přidáme pokrájená rajčata, bazalku, citronovou šťávu a houbový kečup. Touto směsí naplníme půlky paprik. Zabalíme je do fólie a grilujeme 20 minut, jednou obrátíme.
- Poté opatrně rozbalíme a podáváme ozdobené bazalkou.