Krůtí stehno na leču
Ingredience
Bujón zeleninový |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Krůtí stehna |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika červená |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Šťáva citrónová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.
- Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.
- Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.
- Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.
- Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.
- Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.