Krůtí stehno na leču

Ingredience


Bujón zeleninový 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Krůtí stehna 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Paprika červená 1 ks
Rajčata 2 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Šťáva citrónová 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.
  2. Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.
  3. Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.
  4. Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.
  5. Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.
  6. Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.