Salát Dubáček s žampiony a uzeným lososem

Ingredience


Karotka 1 ks
Losos uzený 150 g
Mozzarela na pizzu 40% 200 g
Ořechy vlašské 4 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Salát listový Dubáček 450 g
Žampiony čerstvé 200 g
Česnek 1 stroužek
Cukr třtinový 2 špetka
Hořčice 1 kávová lžička
Ocet Sherry 7 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 8 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát Dubáček pečlivě omyjeme a listy odložíme do mísy. Uzeného lososa nakrájíme na proužky a sýr Mozzarelu pokrájíme na tenká kolečka, která jednotlivě rozdělíme na kroužky. Čtvrtky vlašských ořechů dozlatova nasucho opražíme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné, omyté a osušené mladé žampiony pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou karotku pokrájíme na velmi tenké nudličky.
  2. Připravíme zálivku: Sherry ocet dáme do misky, přidáme česnek, sůl, pepř, hořčici, cukr a postupně zašleháme olivový olej s chilli.
  3. Do mísy dáme lososa, sýr, žampiony a karotku. Promícháme, zalijeme zálivkou a necháme 10 minut odpočinout. Salát promícháme s pažitkou a ořechovým olejem.
  4. Na mísu rozložíme listy salátu, na ně ozdobně položíme smíchané ingredience (losos, sýr, žampiony, karotku), vše posypeme ořechy a podáváme.