Salát Dubáček s žampiony a uzeným lososem
Ingredience
Karotka |
1 ks |
Losos uzený |
150 g |
Mozzarela na pizzu 40% |
200 g |
Ořechy vlašské |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Salát listový Dubáček |
450 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr třtinový |
2 špetka |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet Sherry |
7 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
8 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát Dubáček pečlivě omyjeme a listy odložíme do mísy. Uzeného lososa nakrájíme na proužky a sýr Mozzarelu pokrájíme na tenká kolečka, která jednotlivě rozdělíme na kroužky. Čtvrtky vlašských ořechů dozlatova nasucho opražíme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné, omyté a osušené mladé žampiony pokrájíme na plátky. Očištěnou a omytou karotku pokrájíme na velmi tenké nudličky.
- Připravíme zálivku: Sherry ocet dáme do misky, přidáme česnek, sůl, pepř, hořčici, cukr a postupně zašleháme olivový olej s chilli.
- Do mísy dáme lososa, sýr, žampiony a karotku. Promícháme, zalijeme zálivkou a necháme 10 minut odpočinout. Salát promícháme s pažitkou a ořechovým olejem.
- Na mísu rozložíme listy salátu, na ně ozdobně položíme smíchané ingredience (losos, sýr, žampiony, karotku), vše posypeme ořechy a podáváme.