Kuře s česnekovou pastou

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 4 stroužek
Kuřecí stehna 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Máslo pomazánkové 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 2 g
Vepřová uzená plec 100 g
Vývar drůbeží 5 dl
Koření grilovací 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.
  2. Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.
  3. Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.
  4. Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.
  5. Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.
  6. Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.
  7. Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.
  8. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.
  9. Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.
  10. Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.