Kuře s česnekovou pastou
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
4 stroužek |
Kuřecí stehna |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Máslo pomazánkové |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
2 g |
Vepřová uzená plec |
100 g |
Vývar drůbeží |
5 dl |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.
- Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.
- Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.
- Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.
- Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.
- Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.
- Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.
- Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.
- Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.
- Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.