Marinovaný sleď na smetaně

Ingredience


Bazalka 5 g
Celer bulvový 100 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 5 g
Libeček 50 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet kvasný lihový 40 ml
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Sleď čerstvý 700 g
Sůl 7 g
Víno bílé 250 ml
Hořčice 20 g
Mléko polotučné 2 dl
Paprika mletá sladká 5 g
Sůl 6 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka.
  2. Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku.