Marinovaný sleď na smetaně
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
5 g |
Libeček |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
40 ml |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Sleď čerstvý |
700 g |
Sůl |
7 g |
Víno bílé |
250 ml |
Hořčice |
20 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Sůl |
6 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka.
- Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku.