Kuře pečené s oreganem a bramborami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kuře |
1000 g |
Olej olivový |
100 ml |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 g |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet.
- Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem.
- Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme.
- Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké.