Kuře pečené s oreganem a bramborami

Ingredience


Brambory 1 kg
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kuře 1000 g
Olej olivový 100 ml
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Potom přidáme l lžičku soli a necháme půl hodiny uležet.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky a přidáme ke kuřeti. Dosolíme druhou lžičkou soli, dochutíme pepřem a oreganem.
  3. Olivový olej smícháme s citrónovou šťávou a 50 ml vody a maso tím zalijeme.
  4. Dáme do středně vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a ještě hodinu dopékáme. Během pečení podléváme šťávou. Kuře musí být křupavé a brambory měkké.