Omáčka smetanová vaječná
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1.5 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
- Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme najemno. Vsypeme do omáčky a necháme povařit cca 15 minut.
- (Nebo rozkvedláme žloutky v mléce a vlijeme je do omáčky a po odstavení do omáčky vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků).