Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou

Ingredience


Anglická slanina 20 g
Barbecue omáčka 1 kávová lžička
Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice kremžská 1 polévková lžíce
Kečup 3 polévková lžíce
Kuřecí křídla 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 2 g
Vývar drůbeží 250 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jako první připravíme marinádu: worcester, sójovou omáčku, kečup, hořčici, solamyl, barbecue, mletou papriku, šťávu z citrónu, kuřecí vývar.
  2. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky.
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme v pekáčku. Na slaninu položíme křídla. Maso přelijeme marinádou, posypeme cibulí a česnekem. Pekáček obložíme kousky másla a na maso rozložíme plátky anglické slaniny.
  4. Zbytkem marinády ještě podléváme křídla při pečení. Pečeme, dokud maso není měkké.