Kuřecí křídla s pikantní hořčičnou marinádou
Ingredience
Anglická slanina |
20 g |
Barbecue omáčka |
1 kávová lžička |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Kuřecí křídla |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Vývar drůbeží |
250 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jako první připravíme marinádu: worcester, sójovou omáčku, kečup, hořčici, solamyl, barbecue, mletou papriku, šťávu z citrónu, kuřecí vývar.
- Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, cibuli na kolečka, česnek na tenké plátky.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a roztavíme v pekáčku. Na slaninu položíme křídla. Maso přelijeme marinádou, posypeme cibulí a česnekem. Pekáček obložíme kousky másla a na maso rozložíme plátky anglické slaniny.
- Zbytkem marinády ještě podléváme křídla při pečení. Pečeme, dokud maso není měkké.