Wraps s rýží a žampiony
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Jogurt bílý |
2.5 dl |
Karotka |
100 g |
Kerblík |
0.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová |
80 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Řeřicha |
0.5 polévková lžíce |
Rýže Basmati |
400 g |
Salát ledový |
200 g |
Semínka slunečnicová loupaná |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
Tortilla |
4 ks |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větší míse vyšleháme bílý jogurt. Omyjeme bylinky: kopr, řeřichu, kerblík. Pak je drobně pokrájíme a s prolisovaným česnekem a mořskou solí přimícháme do jogurtu.
- Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme odkapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- Rýži Basmati uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži vyklopíme do mísy. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém orestujeme kuřecí maso (2 minuty), pak přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme 3-4 minuty. Pak vše z pánve vyjmeme, dáme do druhé mísy, podle chuti dosolíme solí, bílým pepřem a promícháme.
- Listy ledového salátu nakrájíme na dlouhé proužky. Do mísy s rýží přidáme všechny ingredience, kromě jogurtu se salátem, a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí.
- Tortilly nahřejeme, rozložíme a potřeme vrstvou jogurtu tak, aby zůstaly minimálně okraje 2 cm nenatřené. Jogurtovou vrstvu posypeme slunečnicovými semínky. Navrstvíme připravenou masovou směs, obložíme proužky salátu, opatrně stočíme a konce tortilly přeložíme směrem k náplni a stiskneme. Pak tortilly zabalíme do pergamenového papíru, oba konce papíru pevně uzavřeme.