Wraps s rýží a žampiony

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Jogurt bílý 2.5 dl
Karotka 100 g
Kerblík 0.5 kávová lžička
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Kukuřice cukrová 80 g
Kuřecí prsa 200 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Řeřicha 0.5 polévková lžíce
Rýže Basmati 400 g
Salát ledový 200 g
Semínka slunečnicová loupaná 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 0.5 kávová lžička
Tortilla 4 ks
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větší míse vyšleháme bílý jogurt. Omyjeme bylinky: kopr, řeřichu, kerblík. Pak je drobně pokrájíme a s prolisovaným česnekem a mořskou solí přimícháme do jogurtu.
  2. Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme a necháme odkapat. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  3. Rýži Basmati uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži vyklopíme do mísy. V pánvi rozpálíme olej s máslem, na kterém orestujeme kuřecí maso (2 minuty), pak přidáme cibuli, žampiony, promícháme, zakryjeme poklicí a dusíme 3-4 minuty. Pak vše z pánve vyjmeme, dáme do druhé mísy, podle chuti dosolíme solí, bílým pepřem a promícháme.
  4. Listy ledového salátu nakrájíme na dlouhé proužky. Do mísy s rýží přidáme všechny ingredience, kromě jogurtu se salátem, a důkladně promícháme. Podle potřeby dochutíme solí.
  5. Tortilly nahřejeme, rozložíme a potřeme vrstvou jogurtu tak, aby zůstaly minimálně okraje 2 cm nenatřené. Jogurtovou vrstvu posypeme slunečnicovými semínky. Navrstvíme připravenou masovou směs, obložíme proužky salátu, opatrně stočíme a konce tortilly přeložíme směrem k náplni a stiskneme. Pak tortilly zabalíme do pergamenového papíru, oba konce papíru pevně uzavřeme.