Vepřový bůček pečený s párky
Ingredience
Kmín celý |
2 g |
Párky jemné |
200 g |
Sůl |
30 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme a podélně protkneme oloupanými párky. Maso mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti a podlijeme vodou. Pečeme zvolna doměkka a dozlatova. Během pečení bůček přeléváme šťávou a podléváme vodou.
- Před koncem pečení bůček obrátíme, nařízneme kůži na proužky a maso dopečeme.
- Upečený bůček vyjmeme, do šťávy podle potřeby přilijeme vodu, krátce převaříme a procedíme.