Vepřový bůček pečený s párky

Ingredience


Kmín celý 2 g
Párky jemné 200 g
Sůl 30 g
Vepřový bok 1000 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme a podélně protkneme oloupanými párky. Maso mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti a podlijeme vodou. Pečeme zvolna doměkka a dozlatova. Během pečení bůček přeléváme šťávou a podléváme vodou.
  2. Před koncem pečení bůček obrátíme, nařízneme kůži na proužky a maso dopečeme.
  3. Upečený bůček vyjmeme, do šťávy podle potřeby přilijeme vodu, krátce převaříme a procedíme.