Čokoládové věnečky s bílkovým ledem

Ingredience


Čokoláda hořká 20 g
Cukr moučkový 150 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 10 g
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Cukr moučkový 120 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme cukr, strouhanou čokoládu a bílek a na vále posypaném cukrem vypracujeme tuhé těsto. Vytvoříme váleček a vykrájíme věnečky.
  2. Rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Ozdobíme bílkovým ledem.
  3. Na led umícháme do husta cukr s bílkem a citronovou šťávou dle potřeby. Vložíme do kornoutu a zdobíme cukroví.