Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 0.5 polévková lžíce
Hříbky čerstvé 600 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mandle 20 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno bílé 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu.
  2. V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle.
  3. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme.
  4. Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.