Pečené hřiby s bylinkovo-vínovou marinádou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
0.5 polévková lžíce |
Hříbky čerstvé |
600 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Mandle |
20 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme česnek a nadrobno pokrájíme. Pažitku, tymián a 1/2 petrželky drobně pokrájíme, 2/2 petrželových lístků odložíme na ozdobu.
- V teflonové pánvi nasucho dozlatova opražíme loupané mandle.
- V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem. Hříbky restujeme s česnekem přibližně 2 minuty dozlatova z každé strany. Hříbky pak osolíme, posypeme drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme citronovou štávou, přilijeme bílé víno a krátce, asi 4-5 minut, povaříme.
- Hříbky narovnáme na větší plochou mísu. Výpek zredukujeme, přimícháme bylinky a hříbky vínovou marinádou polijeme. Ozdobíme opraženými mandlemi, snítkami petrželky a podáváme.