Máslové cukroví

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr vanilka 50 g
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do dvou lžic mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Smícháme hladkou a hrubou mouku a strouhanou citronovou kůru. Přidáme máslo, mléko, kvásek, vypracujeme těsto a vytvoříme kouli, kterou necháme cca 60 minut odpočinout.
  3. Poté těsto na lehce pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Vykrájíme u něj různé tvary, které rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozehřáté troubě. Ještě horké obalíme ve vanilkovém cukru.