Máslové cukroví
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr vanilka |
50 g |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do dvou lžic mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
- Smícháme hladkou a hrubou mouku a strouhanou citronovou kůru. Přidáme máslo, mléko, kvásek, vypracujeme těsto a vytvoříme kouli, kterou necháme cca 60 minut odpočinout.
- Poté těsto na lehce pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Vykrájíme u něj různé tvary, které rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v rozehřáté troubě. Ještě horké obalíme ve vanilkovém cukru.