Těstoviny po provensálsku
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
3 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
400 g |
Rajčatová pasta |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
125 g |
Těstoviny Fettuccine |
225 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a osmahneme doměkka. Přidáme pokrájené cukety a papriky a smažíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř a bazalku. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a jakmile se začnou vařit, ztlumíme oheň a necháme bez pokličky vařit 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Přidáme k zelenině a promícháme.
- Přendáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pečeme pod předehřátým grilem 5 minut. Poté ihned podáváme.