Těstoviny po provensálsku

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 3 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 3 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 400 g
Rajčatová pasta 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 125 g
Těstoviny Fettuccine 225 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a osmahneme doměkka. Přidáme pokrájené cukety a papriky a smažíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř a bazalku. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
  2. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a jakmile se začnou vařit, ztlumíme oheň a necháme bez pokličky vařit 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Přidáme k zelenině a promícháme.
  3. Přendáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Pečeme pod předehřátým grilem 5 minut. Poté ihned podáváme.