Chřest a brokolice zapečený s bramborovou kaší a sýrem

Ingredience


Brambory 300 g
Brokolice 1 ks
Chřest sterilovaný 500 g
Mléko polotučné 250 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 200 g
Sýr Eidam cihla 45% 250 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a uděláme z nich hustší kaši. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Brokolici ohřejeme nad párou a rozdělíme ji na větší kousky. Zapékací nádobu vymažeme olejem a na její dno rozložíme kousky brokolice, na které dále rozložíme nakrájenou šunku a kousky okapaného chřestu. Potom dáme zeleninu na chvilku ohřát do trouby, potom teplou zeleninu pokryjeme částí strouhaného sýra a dáme znovu do trouby, tentokrát pečeme 15 minut. Potom opět zapékací mísu z trouby vyndáme a zeleninovou směs se sýrem poklademe hustší bramborovou kaší a na závěr posypeme silnější vrstvou zbylého strouhaného sýra. Zeleninu se sýrem a kaší pečeme asi 25 minut.