Chřest a brokolice zapečený s bramborovou kaší a sýrem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Brokolice |
1 ks |
Chřest sterilovaný |
500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Eidam cihla 45% |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a uděláme z nich hustší kaši. Troubu předehřejeme na 180°C.
- Brokolici ohřejeme nad párou a rozdělíme ji na větší kousky. Zapékací nádobu vymažeme olejem a na její dno rozložíme kousky brokolice, na které dále rozložíme nakrájenou šunku a kousky okapaného chřestu. Potom dáme zeleninu na chvilku ohřát do trouby, potom teplou zeleninu pokryjeme částí strouhaného sýra a dáme znovu do trouby, tentokrát pečeme 15 minut. Potom opět zapékací mísu z trouby vyndáme a zeleninovou směs se sýrem poklademe hustší bramborovou kaší a na závěr posypeme silnější vrstvou zbylého strouhaného sýra. Zeleninu se sýrem a kaší pečeme asi 25 minut.