Minipizzy s parmskou šunkou a žampiony
Ingredience
Droždí |
40 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
120 ml |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka parmská |
120 g |
Sýr Čedar |
200 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a přelijeme vlažnou vodou, necháme 5 minut pracovat. Přidáme máslo, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, pánev zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
- Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky a žampiony přidáme do rajčatové směsi a 5 minut podusíme.
- Parmskou šunku nakrájíme na proužky a přidáme do směsi, osolíme, opepříme a přidáme oregano.
- Z těsta utvoříme 20 stejných koleček a klademe je na vymaštěný plech. Na kolečka klademe zeleninovou směs a posypeme nastrouhaným čedarem.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme 25 minut.