Minipizzy s parmskou šunkou a žampiony

Ingredience


Droždí 40 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 120 ml
Cibule 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 120 g
Sýr Čedar 200 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a přelijeme vlažnou vodou, necháme 5 minut pracovat. Přidáme máslo, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, pánev zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
  3. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky a žampiony přidáme do rajčatové směsi a 5 minut podusíme.
  4. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a přidáme do směsi, osolíme, opepříme a přidáme oregano.
  5. Z těsta utvoříme 20 stejných koleček a klademe je na vymaštěný plech. Na kolečka klademe zeleninovou směs a posypeme nastrouhaným čedarem.
  6. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme 25 minut.