Muffiny s hříbky a jarní cibulkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hříbky čerstvé |
120 g |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
Sýr smetanový tavený 45% |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout.
- Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme.
- Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem.
- Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
- Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme.