Muffiny s hříbky a jarní cibulkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Hříbky čerstvé 120 g
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
Sýr smetanový tavený 45% 125 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  2. V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout.
  3. Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme.
  4. Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem.
  5. Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
  6. Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme.