Pizza s parmskou šunkou a ovčím sýrem

Ingredience


Cukr krupice 12 g
Droždí 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 45 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 215 ml
Bazalka 1 špetka
Cibule červená 1 ks
Pažitka 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 100 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu:
  2. Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  4. Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  6. Těsto potřeme rajčatový protlakem a naklademe na něj cibuli nakrájenou na kolečka.
  7. Parmskou šunku nakrájíme na proužky a klademe na pizzu. Ovčí sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na parmskou šunku.
  8. Pizzu osolíme, posypeme bazalkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.
  9. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.