Špenátová pizza se slaninou

Špenátová pizza se slaninou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 12 g
Droždí 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 45 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 215 ml
Anglická slanina 100 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 300 g
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu:
  2. Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  4. Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.
  7. Špenát omyjeme, očistíme, vložíme na pánev k cibuli a slanině, ochutíme muškátovým oříškem, zakápneme citronovou šťávou a restujeme asi 5 minut.
  8. Takto připravenou špenátovou směs rozetřeme na pizzový korpus.
  9. Navrch klademe rozpůlená cherry rajčátka, osolíme, posypeme majoránkou a nastrouhaným parmazánem.
  10. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut.