Vepřová kýta na bílém víně
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Olej rostlinný |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
40 g |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
500 ml |
Zelenina kořenová |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.
- V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.
- Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.
- Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.