Vepřová kýta na bílém víně

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 1 ks
Olej rostlinný 40 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 40 g
Vepřová kýta 600 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 500 ml
Zelenina kořenová 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do omytého a osušeného masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je střídavě na hranolky nakrájenou šunkou, slaninou a okurkou. Maso osolíme.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vložíme maso, opepříme, podlijeme horkou vodu a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkou vodou.
  3. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a urovnáme na nahřátou mísu.
  4. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, přilijeme víno a chvíli povaříme.
  5. Porce masa přeléváme šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.