Bakoňské vepřové kotlety

Bakoňské vepřové kotlety - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 60 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 600 g
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.
  2. Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
  3. Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.
  4. Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.