Bakoňské vepřové kotlety
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
60 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety bez kosti naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme na nahřátou mísu.
- Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájené houby. Zaprášíme mletou paprikou, vložíme opečené kotlety, podlijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
- Měkké kotlety vyjmeme na nahřáté talíře. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Kotlety na talířích přeléváme omáčkou.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.