Minipizzy s krevetami
Ingredience
Cukr krupice |
18 g |
Droždí |
22.5 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Olej olivový |
60 ml |
Sůl |
1.5 špetka |
Voda pitná |
322.5 ml |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Základní těsto na pizzu:
- Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílů, každý z nich vyválíme na pizzové korpusy a klademe na vymaštěný plech.
- Na korpusy rozdělíme krevety. V misce rozšleháme zakysanou smetanu, vejce, osolíme, opepříme a takto připravenou směsí krevety potřeme.
- Minipizzy posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme 20 minut.
- Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.