Minipizzy s krevetami

Ingredience


Cukr krupice 18 g
Droždí 22.5 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 60 ml
Sůl 1.5 špetka
Voda pitná 322.5 ml
Krevety tygří - loupané 250 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu:
  2. Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  4. Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílů, každý z nich vyválíme na pizzové korpusy a klademe na vymaštěný plech.
  6. Na korpusy rozdělíme krevety. V misce rozšleháme zakysanou smetanu, vejce, osolíme, opepříme a takto připravenou směsí krevety potřeme.
  7. Minipizzy posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme 20 minut.
  8. Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.