Pizza s krevetami a rajčaty

Ingredience


Cukr krupice 12 g
Droždí 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 45 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 215 ml
Bazalka 1 špetka
Krevety tygří - loupané 300 g
Mozzarella 250 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Oregano sušené 1 špetka
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 ks
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 1 špetka
Šunka parmská 120 g
Žampiony čerstvé 250 g
Kečup jemný 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  2. Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  4. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na proužky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  5. Korpus na pizzu potřeme kečupem a klademe na něj žampiony, parmskou šunku, rajčata, papriku, krevety, olivy a na kolečka nakrájenou mozzarellu.
  6. Takto připravenou pizzu posypeme bazalkou, oreganem, rozmarýnem a nakonec zakápneme olivovým olejem.
  7. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.