Pizza s krevetami a rajčaty
Ingredience
Cukr krupice |
12 g |
Droždí |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Olej olivový |
45 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
215 ml |
Bazalka |
1 špetka |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 špetka |
Šunka parmská |
120 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Kečup jemný |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Základní těsto na pizzu: Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, parmskou šunku nakrájíme na proužky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- Korpus na pizzu potřeme kečupem a klademe na něj žampiony, parmskou šunku, rajčata, papriku, krevety, olivy a na kolečka nakrájenou mozzarellu.
- Takto připravenou pizzu posypeme bazalkou, oreganem, rozmarýnem a nakonec zakápneme olivovým olejem.
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.