Minipizzy se žampiony a mozzarellou

Ingredience


Cukr krupice 12 g
Droždí 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 45 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 215 ml
Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mozzarella 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 8 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu:
  2. Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  4. Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 15 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  6. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek na něm osmahneme.
  7. Rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme do pánve společně s bazalkou, solí a pepřem. Vše asi 10 minut dusíme.
  8. Korpus pizzy potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, navrch rozložíme na plátky nakrájené žampiony, kousky oliv a na kolečka nakrájenou mozzarellu. Minipizzy vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia, kde je pečeme asi 15 minut.
  9. Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.