Tofu z mikrovlnné trouby

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Cuketa 1 ks
Fazolová černá omáčka 2 polévková lžíce
Fazolové lusky zelené 125 g
Kukuřice cukrová 125 g
Mrkev kořen 1 ks
Nudle vaječné 250 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Shiitake houby 4 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Tofu - uzený 275 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu nakrájíme na kostičky a necháme marinovat 30 minut v sójové omáčce, sezamovém oleji a sherry.
  2. Do malé misky dáme pokrájené čínské houby a zalijeme vroucí vodou. Necháme 20 minut namáčet.
  3. Vaječné nudle dáme do mísy, zalijeme je vroucí vodou, aby byly ponořené, přidáme půl lžičky soli a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty na vysoký výkon.
  4. Do velké mísy dáme pokrájenou mrkev, celer, olej a cukrové kukuřičky. Přikryjeme pokličkou a 5 minut vaříme na vysoký výkon v mikrovlnné troubě.
  5. Houby necháme okapat, uschováme lžíci tekutiny. Přebytečnou vodu z hub vymačkáme a odstraníme tuhé části.
  6. Do misky se zeleninou přidáme cuketu pokrájenou na plátky, houby, pokrájené jarní cibulky a zelené fazolky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a na vysoký výkon vaříme 4 minuty. K zelenině přidáme omáčku z černých fazolí a promícháme, aby se vše obalilo.
  7. Solamyl smícháme s vodou z hub a vmícháme do zeleniny společně s tofu a marinádou. Přikryjeme a na vysoký výkon vaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme.
  8. Nudle necháme okapat, zeleninu ozdobíme sezamovými semínky a podáváme s nudlemi.