Chléb z brambor a mléka
Ingredience
Brambory vařené |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
30 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1000 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Tuk |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme rozmačkané vařené brambory, vejce, změklé máslo, osolíme, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vytvarujeme z něj dva podlouhlé bochníky, plech omastíme tukem, bochníky na něj položíme vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
- Vychladlý chléb používáme jako bílou veku.