Chléb z brambor a mléka

Ingredience


Brambory vařené 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 30 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká 1000 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Tuk 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme rozmačkané vařené brambory, vejce, změklé máslo, osolíme, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme hladké tuhé těsto. Vytvarujeme z něj dva podlouhlé bochníky, plech omastíme tukem, bochníky na něj položíme vedle sebe a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.
  2. Vychladlý chléb používáme jako bílou veku.