Veka bílá s hrozinkami
Ingredience
Citronová kůra |
5 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Hera |
20 g |
Hrozinky |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1000 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, strouhanou citronovou kůru, trošku soli, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho 5 minut odležet a zapracujeme do něj hrozinky. Plech potřeme máslovým tukem, z těsta vytvarujeme dvě veky a položíme je na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 minut.
- Vychladlé veky používáme jako běžné sladké pečivo.