Veka bílá s hrozinkami

Ingredience


Citronová kůra 5 g
Cukr moučkový 100 g
Hera 20 g
Hrozinky 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká 1000 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, cukr, strouhanou citronovou kůru, trošku soli, přidáme změklé máslo, vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho 5 minut odležet a zapracujeme do něj hrozinky. Plech potřeme máslovým tukem, z těsta vytvarujeme dvě veky a položíme je na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 45 minut.
  2. Vychladlé veky používáme jako běžné sladké pečivo.