Zeleniová pizza s houbami

Ingredience


Cukr krupice 12 g
Droždí 15 g
Mouka pšeničná hladká T 650 650 g
Olej olivový 35 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 215 ml
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 120 g
Máslo čerstvé 55 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 1 ks
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Rajčata 10 ks
Sýr Ementál (Primátor) 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu [20279]:
  2. Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  3. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  4. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  5. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
  6. Korpus pizzy potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
  7. Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm orestujeme, postupně přidáváme na plátky nakrájené houby, papriku a řapíkatý celer.
  8. Takto připravenou směsí potřeme korpus pizzy a navrch rozložíme na půlku překrojená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným ementálem a oreganem.
  9. Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.