Zeleniová pizza s houbami
Ingredience
Cukr krupice |
12 g |
Droždí |
15 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
650 g |
Olej olivový |
35 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
215 ml |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
120 g |
Máslo čerstvé |
55 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
10 ks |
Sýr Ementál (Primátor) |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Základní těsto na pizzu [20279]:
- Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- Korpus pizzy potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem.
- Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou cibuli na něm orestujeme, postupně přidáváme na plátky nakrájené houby, papriku a řapíkatý celer.
- Takto připravenou směsí potřeme korpus pizzy a navrch rozložíme na půlku překrojená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným ementálem a oreganem.
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia a pizzu v ní pečeme 25 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.