Preclíky sladké se sádlem

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Droždí 30 g
Mák - semena 20 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hrubá 1000 g
Sádlo škvařené 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, 100 gramů změklého sádla, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na silnější placku, kterou nakrájíme na pruhy, ty vyválíme na slabé válečky a upleteme preclíky.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní preclíky, a jakmile vyplavou, scedíme je. Posypeme mákem, krystalovým cukrem a vyskládáme na sádlem pomazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 45 minut dozlatova.