Preclíky sladké se sádlem
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Droždí |
30 g |
Mák - semena |
20 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
1000 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, 100 gramů změklého sádla, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na silnější placku, kterou nakrájíme na pruhy, ty vyválíme na slabé válečky a upleteme preclíky.
- V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní preclíky, a jakmile vyplavou, scedíme je. Posypeme mákem, krystalovým cukrem a vyskládáme na sádlem pomazaný plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 45 minut dozlatova.