Housky bílé
Ingredience
Kmín celý |
10 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké kousky, ty vyválíme do slabších válečků. Vždy ze tří válečků upleteme housku.
- Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj upletené housky, posypeme kmínem a hrubou solí. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
- Housky necháme vychladnout a používáme jako běžné bílé pečivo.