Housky bílé

Ingredience


Kmín celý 10 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 10 g
Tuk 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme změklé sádlo a přilijeme mléko. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého odtrháváme stejně velké kousky, ty vyválíme do slabších válečků. Vždy ze tří válečků upleteme housku.
  2. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj upletené housky, posypeme kmínem a hrubou solí. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
  3. Housky necháme vychladnout a používáme jako běžné bílé pečivo.