Rizoto s vepřovým masem a zeleninou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme.
- Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
- K téměř měkkému masu vsypeme propláchnutou rýži, rajčata, papriky a přilijeme vodu. Vše promícháme a chvíli povaříme.
- Potom rizoto dusíme v troubě do změknutí rýže. Všechna tekutina má být odpařená.
- Před podáváním pokrm nakypříme vidličkou a posypeme nakrájenou pažitkou.