Rizoto s vepřovým masem a zeleninou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme.
  2. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
  3. K téměř měkkému masu vsypeme propláchnutou rýži, rajčata, papriky a přilijeme vodu. Vše promícháme a chvíli povaříme.
  4. Potom rizoto dusíme v troubě do změknutí rýže. Všechna tekutina má být odpařená.
  5. Před podáváním pokrm nakypříme vidličkou a posypeme nakrájenou pažitkou.