Tyčinky s s grilovacím kořením

Ingredience


Droždí 50 g
Kmín celý 10 g
Koření grilovací 15 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka polohrubá 500 g
Mouka pšeničná hladká 300 g
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Sádlo škvařené 200 g
Sůl 15 g
Tuk 20 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme všechny mouky, přidáme změklé máslo, sádlo, rozdrobené droždí, osolíme, okmínujeme a přilijeme vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, prohněteme, vyválíme na tenčí placku, ze které krájíme tenké plátečky. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj plátečky, potřeme žloutkem a posypeme grilovacím kořením.
  2. Plech vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
  3. Tyčinky necháme vychladnout a podáváme k vínu.
  4. Tyčinky nesmí navlhnout, aby zůstaly křupavé.