Tyčinky s s grilovacím kořením
Ingredience
Droždí |
50 g |
Kmín celý |
10 g |
Koření grilovací |
15 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Sádlo škvařené |
200 g |
Sůl |
15 g |
Tuk |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme všechny mouky, přidáme změklé máslo, sádlo, rozdrobené droždí, osolíme, okmínujeme a přilijeme vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, prohněteme, vyválíme na tenčí placku, ze které krájíme tenké plátečky. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj plátečky, potřeme žloutkem a posypeme grilovacím kořením.
- Plech vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
- Tyčinky necháme vychladnout a podáváme k vínu.
- Tyčinky nesmí navlhnout, aby zůstaly křupavé.