Škvarkové bochánky
Ingredience
Droždí |
50 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Sůl |
10 g |
Tuk |
20 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové škvarky |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme a necháme chvilku kynout. Škvarky trochu pokrájíme a přimícháme do těsta. Necháme ještě 20 minut kynout, pak těsto rozválíme na silnější plát, z něj vykrajujeme menší kolečka, ty vyskládáme na tukem pomazaný plech, povrch bochánků potřeme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.
- Vychladlé bochánky používáme jako běžné pečivo.