Škvarkové bochánky

Ingredience


Droždí 50 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka polohrubá 500 g
Sůl 10 g
Tuk 20 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové škvarky 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme vejce, přilijeme vlažné mléko a vypracujeme tuhé těsto. Prohněteme a necháme chvilku kynout. Škvarky trochu pokrájíme a přimícháme do těsta. Necháme ještě 20 minut kynout, pak těsto rozválíme na silnější plát, z něj vykrajujeme menší kolečka, ty vyskládáme na tukem pomazaný plech, povrch bochánků potřeme žloutkem rozkvedlaným v troše mléka a vložíme do trouby. Pečeme asi půl hodiny dozlatova.
  2. Vychladlé bochánky používáme jako běžné pečivo.