Omáčka cibulová
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cibule - nať |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíšku musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělali hrudky.
- Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.
- Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo a nasekanou cibulovou nať.