Omáčka cibulová

Ingredience


Cibule 1 ks
Cibule - nať 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1.5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
  2. Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar do jíšky. Vývar s jíšku musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělali hrudky.
  3. Jíšku zalitou vývarem povaříme cca 15 min.
  4. Jakmile bude omáčka hotová, přimícháme do ní zbylé máslo a nasekanou cibulovou nať.