Cassata s třešněmi
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Likér mandlový - Amaretto |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Třešně |
100 g |
Zmrzlina mandlová |
300 g |
Zmrzlina třešňová |
400 g |
Zmrzlina vanilková |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Formu na srnčí hřbet vložíme na 60 minut do mrazáku.
- Třešňovou zmrzlinu natlačíme podél stěn do formy, kterou jsme vyjmuli z mrazáku, zakápneme likérem a vložíme na dalších 30 minut do mrazáku.
- Na třešňovou zmrzlinu natlačíme vanilkovou zmrzlinu a následně mandlovou, zmrzliny prokládáme kousky třešní. Zcela zaplněnou formu vložíme na 60 minut do mrazáku.
- Po vyjmutí z mrazáku formu ponoříme na malou chvíli z části do misky s horkou vodou. Zmrzlinový dezert vyklopíme na talíř a zdobíme šlehačkou a třešněmi. Navrch můžeme nastrouhat hořkou čokoládu.