Cassata s třešněmi

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Likér mandlový - Amaretto 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Třešně 100 g
Zmrzlina mandlová 300 g
Zmrzlina třešňová 400 g
Zmrzlina vanilková 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu na srnčí hřbet vložíme na 60 minut do mrazáku.
  2. Třešňovou zmrzlinu natlačíme podél stěn do formy, kterou jsme vyjmuli z mrazáku, zakápneme likérem a vložíme na dalších 30 minut do mrazáku.
  3. Na třešňovou zmrzlinu natlačíme vanilkovou zmrzlinu a následně mandlovou, zmrzliny prokládáme kousky třešní. Zcela zaplněnou formu vložíme na 60 minut do mrazáku.
  4. Po vyjmutí z mrazáku formu ponoříme na malou chvíli z části do misky s horkou vodou. Zmrzlinový dezert vyklopíme na talíř a zdobíme šlehačkou a třešněmi. Navrch můžeme nastrouhat hořkou čokoládu.