Sorbet s kandovaným ovocem
Ingredience
Čokoláda na vaření |
120 g |
Cukr krupice |
35 g |
Datle |
300 g |
Kandované ovoce |
120 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci pomalu zahříváme vodu s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se neutvoří hustý sirup, přimícháme med a odstavíme ze sporáku.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, misku se sněhem vložíme do vodní lázně a za stálého míchání přiléváme sirup, dokud nevznikne tuhá hmota.
- Přidáme nasekané vlašské ořechy a kandované ovoce.
- Šlehačku ušleháme a přidáme do hmoty z bílků.
- Touto směsí naplníme hranatou formu, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.
- Po ztuhnutí misku vyndáme, hmotu vyklopíme na prkénko, rozřežeme na hranolky a znovu uložíme do mrazáku.
- V misce ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme do ní nasekané vlašské ořechy. Z mrazáku vyjmeme hranolky a jedním koncem je máčíme v připravené čokoládě.
- Poté rozložíme na připravené talíře, zdobíme nakrájenými datlemi a podáváme.