Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou

Ingredience


Citronová kůra 15 g
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 15 g
Cukr skořicový 20 g
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 600 g
Povidla švestková 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
  2. Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které ještě necháme vykynout.
  3. Knedlíky vhodíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme, knedlíky propíchneme, aby odešla pára.
  4. V rendlíku přivedeme k varu 150 ml vody, přidáme povidla, krupicový cukr, máslo, skořicový cukr a strouhanou citronovou kůru. Promícháme, povaříme, až bude omáčka dostatečně hustá, odstavíme ji.
  5. Na talíře rozdělíme knedlíky a přelijeme povidlovou omáčkou.