Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou
Ingredience
Citronová kůra |
15 g |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
15 g |
Cukr skořicový |
20 g |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
600 g |
Povidla švestková |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, moučkový cukr, rozdrobené droždí, špetku soli, přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
- Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které ještě necháme vykynout.
- Knedlíky vhodíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme, knedlíky propíchneme, aby odešla pára.
- V rendlíku přivedeme k varu 150 ml vody, přidáme povidla, krupicový cukr, máslo, skořicový cukr a strouhanou citronovou kůru. Promícháme, povaříme, až bude omáčka dostatečně hustá, odstavíme ji.
- Na talíře rozdělíme knedlíky a přelijeme povidlovou omáčkou.