Černý kořen vařený s máslem a sýrem
Ingredience
Černý kořen |
500 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vlijeme vývar a přivedeme k varu. Vložíme očištěný, na 2cm dlouhé kousky nakrájený černý kořen, přidáme koření, cukr a uvaříme doměkka.
- Uvařený kořen vyjmeme cedníkem a necháme okapat.
- Na talířích přelijeme každou porci rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.