Omeleta pečená z brambor

Ingredience


Brambory vařené 150 g
Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 20 ml
Cukr moučkový 120 g
Marmeláda meruňková 50 g
Sádlo škvařené 20 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozmačkáme, vložíme do mísy, rozklepneme dvě vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme k bramborám a z bílků vyšleháme sníh. Do mísy ještě přisypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přilijeme citronovou šťávu a vymícháme těsto. Nakonec přimícháme sníh z bílků, plech pomažeme sádlem, na plech rozprostřeme těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka 15 minut dozlatova.
  2. Omeletu rozkrojíme napůl, potřeme zavařeninou a podáváme ještě teplou.