Sumec na červeném víně

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sumec filety 1000 g
Veka 10 krajíc
Víno červené 100 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené filety ze sumce osolíme a vložíme do kastrolu.
  2. Na oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vínem a octem, osolíme, přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a povaříme asi 30 minut.
  3. Potom omáčku přecedíme na filety a dusíme doměkka.
  4. Filety upravíme na nahřátou mísu a podáváme obložené opečenými plátky veky.