Sumec na červeném víně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sumec filety |
1000 g |
Veka |
10 krajíc |
Víno červené |
100 ml |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté a osušené filety ze sumce osolíme a vložíme do kastrolu.
- Na oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vínem a octem, osolíme, přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a povaříme asi 30 minut.
- Potom omáčku přecedíme na filety a dusíme doměkka.
- Filety upravíme na nahřátou mísu a podáváme obložené opečenými plátky veky.