Okouni s citronovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kapary |
1 kávová lžička |
Máslo bylinkové |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okoun říční |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zelenina kořenová |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté, osolené okouny a v troubě pečeme doměkka. Ryby vyjmeme na nahřáté talíře.
- Zeleninu prolisujeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Chvíli povaříme a do omáčky vmícháme citronovou kůru a šťávu. Přidáme nakrájené kapary, povaříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme žloutek.
- Okouny přelijeme citronovou omáčkou a podáváme.