Okouni s citronovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 kávová lžička
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kapary 1 kávová lžička
Máslo bylinkové 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okoun říční 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zelenina kořenová 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme v pekáči na másle. Přidáme pepř, očištěné, omyté, osolené okouny a v troubě pečeme doměkka. Ryby vyjmeme na nahřáté talíře.
  2. Zeleninu prolisujeme, šťávu přecedíme a zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Chvíli povaříme a do omáčky vmícháme citronovou kůru a šťávu. Přidáme nakrájené kapary, povaříme a odstavíme z plotny. Nakonec vmícháme žloutek.
  3. Okouny přelijeme citronovou omáčkou a podáváme.