Lívance s jablečnými povidly
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Povidla jablková |
200 g |
Sádlo škvařené |
60 g |
Skořice mletá |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, prášek do pečiva, přilijeme mléko, přidáme vejce a vymícháme těsto na lívance.
- V pánvi roztavíme sádlo a na něm smažíme lívance z obou stran dozlatova.
- Lívance posypeme skořicí, pomažeme jablečnými povidly, zavineme, rozdělíme na talířky a ještě teplé podáváme.