Kynuté lívance se smetanou

Ingredience


Citronová kůra 10 g
Cukr moučkový 30 g
Droždí 30 g
Marmeláda rybízová 120 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká 250 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přilijeme mléko, přidáme vejce a vmícháme hladké těsto. Necháme chvíli kynout.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáváme postupně těsto a smažíme lívance z obou stran dorůžova.
  3. Lívance potřeme marmeládou, zavineme a polijeme smetanou. Ještě teplé podáváme.