Kynuté lívance se smetanou
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Droždí |
30 g |
Marmeláda rybízová |
120 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, rozdrobené droždí, strouhanou citronovou kůru, špetku soli, přilijeme mléko, přidáme vejce a vmícháme hladké těsto. Necháme chvíli kynout.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáváme postupně těsto a smažíme lívance z obou stran dorůžova.
- Lívance potřeme marmeládou, zavineme a polijeme smetanou. Ještě teplé podáváme.