Smažený mečoun

Ingredience


Citrony 1 ks
Filé z mečouna 700 g
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Strouhanka 30 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku dáme do hlubokého talíře, osolíme ji a opepříme. Do druhého talíře vlijeme rozšlehané vejce, do třetího talíře vsypeme strouhanku.
  2. Filety obalíme v trojobalu. Na velké pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme obalené porce ryby a zprudka je 2-3 minuty z každé strany smažíme, až jsou křupavé, dozlatova osmažené a uvnitř šťavnaté. Nevejdou-li se všechny porce najednou, smažíme je nadvakrát.
  3. Filety dáme krátce okapat na papírových ubrouscích. Rybu servírujeme, zdobíme řezy citronu.