Kuřecí závitky s maďarskou klobásou
Ingredience
Bujón slepičí |
1 kostka |
Cibule |
1 ks |
Hořčice francouzská |
150 g |
Klobása Dunajská |
100 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat. Potom maso rozdělíme na plátky, které lehce naklepeme. Maso osolíme, potřeme hořčicí a opepříme.
- Na plátky rozložíme kolečka klobásy a vytvoříme závitek. Otvory závitku uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy. Obalíme je v hladké mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Při smažení závitky otáčíme. Po osmažení maso vyndáme ven z pánve.
- Jako další ve výpeku osmahneme cibuli pokrájenou na malé kousky, nastrouhanou mrkev, posypeme paprikou a zalijeme bujónem rozvařeným ve vodě.
- Maso vložíme zpět do pánve, podlijeme vše bílým vínem a pár minut vše podusíme. Jako poslední přidáme na kolečka pokrájený pórek.