Bramborové ragú s lilky v kari omáčce
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule |
3 ks |
Hořčičné semínko |
1 polévková lžíce |
Kari listy |
2 hrst |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Kokosové mléko |
800 ml |
Kořeněné máslo Ghee |
4 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Lilek |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno.
- Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme.
- Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme.
- Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme.