Bramborové ragú s lilky v kari omáčce

Ingredience


Brambory 6 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibule 3 ks
Hořčičné semínko 1 polévková lžíce
Kari listy 2 hrst
Kmín římský 2 kávová lžička
Kokosové mléko 800 ml
Kořeněné máslo Ghee 4 polévková lžíce
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Lilek 2 ks
Sůl 2 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme 6 brambor, omyjeme a nakrájíme na sousta. Lilky si omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na čtvrtky a dále na sousta. Omyjeme 2 ks chilli papriček, zbavíme semen a podélně nakrájíme na proužky. Poté si oloupeme a nakrájíme cibuli na kostky a česnek nadrobno.
  2. Lilky vložíme do osolené vody a necháme 15 minut stát. Potom z lilků vodu vymačkáme, rozložíme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V pánvi rozpustíme Ghee máslo, přidáme tmavá hořčičná semínka a rychle přiklopíme poklici (semínka začnou skákat). Přidáme chilli papričky, kmín a koriandr, jakmile koření změní barvu, přidáme kousky lilku. Po všech stranách opečeme dozlatova. Snížíme teplotu, vmícháme cibuli, prolisovaný česnek a dusíme asi 2 minuty. Přidáme brambory, vše promícháme a krátce podusíme.
  3. Směs zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a při nižší teplotě necháme vařit pod pokličkou 10–15 minut. Na pánev přidáme listy kari a zbylou chilli papričku a vše povaříme.
  4. Jakmile jsou brambory uvařené, ragú rozdělíme do misek a podáváme.