Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka - obrázek

Ingredience


Česnek 15 g
Citronová šťáva 70 ml
Cizrna 200 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Omáčka Tahini 150 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 0.5 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu namočenou minimálně na 8 hodin propláchneme čistou vodou a vaříme na mírném ohni úplně do měkka asi hodinu. Po uvaření slijeme vodu, ale trochu vývaru si schováme.
  2. Do mixéru dáme uvařenou cizrnu, česnek, trochu odloženého vývaru, šťávu z citronu a tahini. Vše spolu dokonale rozmixujeme na hladkou kaši, kterou osolíme.
  3. Kaši nandáme do misek, polijeme lžící kvalitního olivového oleje a vše ozdobíme trochou mleté červené papriky a nasekanou petrželkou.